dijous, 25 d’octubre del 2007

DONES DE CIÈNCIA

La biblioteca ha estat l’elegida per acollir l’exposició “Dones de Ciència”. El dijous dia 25 d’octubre, s’ha realitzat la conferència on han assistit alumnes de l’institut i altra gent interessada.

Aquesta exposició pretén reconèixer les aportacions que han fet les primeres dones científiques i tècniques, dones que, des de les seves posicions, van transformar i transformen les fronteres dels espais tradicionalment assignats a dones i a homes.
Les dones de Ciència són: Juliana Morell, Àngels Ferrer i Sensat, Maria Elena Maseras Ribera, Maria Capdevila d’Oriola, Dolors Aleu i Riera, Adela Simó Pera, Manuela Solís i Claràs, Margarita Brender Rubira, Montserrat Garriga Cabrero, Maria Lluïsa Canut Ruiz, Margarita Comas Camps i Maria Àngels Cardona i Florit.

Les dones a les quals retem homenatge en aquesta exposició van haver de lluitar no només per elles, sinó també per obrir camí de la integració al món científic a altres dones, camí que encara avui resta pendent en la construcció d’una nova cultura on no podem oblidar el paper que les dones juguen en el terreny del coneixement i les noves tecnologies.